Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

6 Mar 2011

FOÇA'DA DENİZ KİRLİLİĞİ

İzmir`in Mavi Bayraklı sahil beldelerinden Foça ilçesinde meydana gelen deniz kirliliğine vatandaşlar tepki gösterdi.



Foça İngiliz Burnu Yarımadası sahil şeridinde bu sabah erken saatlerde turuncu renkteki bir sıvı kıyıya vurdu. Vatandaşlar durumu hemen Foça Liman Başkanlığı`na bildirdi. Kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar, "Foça`da faaliyet gösteren hiçbir balıkçı ya da diğer tekne sahiplerinin böyle bir kirliliğe neden olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Böylesine ne olduğu bile belirsiz bir kirliliğin kaynağı ilçemiz açıklarından İzmir Körfezi`ne giriş çıkış yapan ticaret gemilerinden herhangi birisi olabilir" dediler.

Kirlilikten ötürü endişe duyduklarını belirten Foça Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanvekili Hayrettin Avcı, acil olarak ilgili makamlar tarafından gerekli önlemlerin alınmasını ve kirliliğin kaynağının araştırılıp, sonucun kamuoyuna açıklamasını istediklerini söyledi.

Foça Liman Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Söz konusu deniz kirliğinin gemi kaynaklı olmadığını tahmin ediyoruz. Çünkü bugün rüzgarın ve akıntıların yönüne baktığımızda kirliliğin iddia edildiği gibi Foça açıklarından sahilimize ulaşması imkansız. Kirliliğin karasal kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Foça gibi çevreye duyarlı denizcilerin yaşadığı bir ilçede herhangi bir denizcimizin böyle bir kirliliğe neden sebebiyet verebileceğini düşünmüyoruz. Fakat yine de her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Foça Belediyesi yetkilileri ile birlikte denizden numune alarak, gerekli tahlilleri yaptırmak adına konuyla ilgili çalışma başlattık. Sonucu en kısa sürede kamuoyuna açıklayacağız" denildi.

Foça İngiliz Burnu Yarımadası`nda deniz kirliliğinin oluştuğu bölgede denizdeki leğen, poşet, sigara izmariti, boş su bidonları ve kutu parçaları da dikkat çekti.

Kaynak: www.rthaber.com (15.02.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder