Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

5 Eki 2011

Termik santrala karşı 6 bin imza - HÜRRİYET




FOÇA Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Demokrasi Meydanı’nda kurduğu çadırda bir haftada topladığı 6 bin imzayla bölgeye cüruf dökülmesine ve termik santral kurulma çalışmalarına itiraz etti. Toplanan imzalar yapılan basın açıklaması sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere Foça Belediye Başkanlığı’na teslim edildi.


FOÇEP Dönem Sözcüsü Nermin Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planlarını değiştirdiğini ve Aliağa Nemrut Sanayi Bölgesi’ndeki demir çelik işletmelerinin yıllardır biriktirdiği milyonlarca ton cürufun Kozbeyli-Ilıpınar arasındaki vadilere dökülmesine izin veren uygulama imar planını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiğini kaydetti. Kormaz, itirazlar göz ardı edilerek, askı süresi dolmadan ve ruhsat alınmadan, fabrikaların cürufları bölgeye döktüğünü söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de somut bir adım atmadığını ve duruma seyirci kaldığını ileri süren Nermin Korkmaz, yörede kullanılan suyun bu alandan sağlandığını, yer altı kaynaklarına karışacak ağır metallerin zeytin alanlarına ve tarımsal üretime ciddi zararlar vermesinin yanı sıra halk sağlığını tehdit ederek bölgeyi yaşanmaz hale getireceğini anlattı. Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cürufların kaldırıldığı alanlara termik santral kurulacak, çıkacak küller de itiraz ettiğimiz bu yerde depolanacak. Foça’nın tamamı, Gerenköy, Menemen Ovası, İzmir’e tehlike bağıra bağıra geliyor. Çok açıktır ki bütün bu gelişmeler, açılan davalar sonuçlanmamışken bakanlığın kömürlü termik santrallere izin vereceğinin kanıtıdır. Bölgede yaşayan yurttaşlar olarak askıya çıkarılan plana süresi içinde itiraz ederek, binlerce imza topladık. İmzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere Foça Belediyesi’ne teslim ediyoruz. İtirazlarımız dikkate alınmadığı takdirde dava açacağımızı ve yaşam alanlarımızı sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz."

Açıklamanın ardınran 100 kadar platform üyesi ve çevreci ’Termik santral istemiyoruz’ sloganları atarak, toplanan imzaları bir dilekçe ile Foça Belediye Başkanlığı’na teslim etti.



Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA) 


4 Ekim 2011



Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18898474.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder