Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

16 Eyl 2011

Termik Santral İsyanı - Kanal D Haber


Foçalılar, termik santrale direniyor...
20 yıl önce yargı kararıyla durdurulan kömürlü termik santral yine gündemde... Üstelik 5 termik santralin daha kurulması hedefleniyor. Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) Aliağa, Foça ve İzmir civarında yapılmak istenen termik santrallere karşı çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce insan zinciri oluşturan, çeşitli eylemler düzenleyen ve 4 bin imza toplayarak EPDK’ya gönderen FOÇEP’liler seslerini duyurmaya çalışıyor.

FOÇEP üyeleri,  teması Çevre ve Çevre Teknolojileri 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda stand açarak, termik santral kurulumuna karşı vatandaşları bilinçlendiriyor.

Onlarca demir çelik tesisi, rafineri, petrokimya ve gemi söküm tesisleri tarafından yıllardır kirletilen Bakırçay havzası ve Foça’nın termik santralin vereceği çevre zararını kaldıramayacağını savunan FOÇEP üyeleri, mevcutlarla birlikte 7’ye çıkarılmak istenen termik santrallerin Foça’da hayatı öldüreceğini belirtiyor.
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen olumlu ÇED raporlarına karşı açılan davalar hakkında bilgi veren FOÇEP Yönetim Kurulu üyesi Bahadır Doğutürk, 28 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bilirkişi incelemesinin mahkemeye ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

16.09.2011 18:07:06



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder