Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

28 Tem 2011

Foça'da yedi termik santrale hayır

Önce İzmir'in Foça İlçe'sinde kurulması için düğmeye basılan tam 7 Termik Santral ile ilgili Ege Bölgesi çevrecileri ve duyarlı vatandaşlar, 28 Temmuz 2011 günü saat: 09.00’da insan zinciri oluşturup bu santrallerin tümüne "Hayır" diyecekler.

Buluşma yeri: Foça Çakmaklı girişi olarak açıklandı.
Bakın net olarak uyarıyorum!
Değil yedi adet, 1 adet dahi Termik santralin Foça ilçe'sine kurulması demek, İzmir'in havasının hepten oksijensiz kalması demektir diyorum.
Yatağan ve diğer Termik Santrallerin kuruldukları bölgelerde, akciğer kanseri vakalarının nasıl arttığını hatırlatalım.
Son seçimlerde Sayın Başbakan'ın İzmir'de miting yapacağı gün, hava kirliliği yaratmasın diye "Çevre Müdürlüğü'nün" Aliağa bölgesi sanayi fabrikalarının o gün çalışmaması kararını alıp, ilgililere bildirdiği haberleri gelmişti.
Demek ki bölgede bu fabrikalar hava kirliliği yaratmakta ve İzmir oksijensiz kalmaktaydı.
Şimdi sen "hava kirliği yaratığını açıkladığın" bu bölgeye, bir yetmemiş tam yedi adet termik santral kurmaya kalk olur mu?
Yine hatırlatalım!
Bu termik santrallerde yakılacak kömür, dış ülkelerden ithal getirilecek ve dünya üzerinde ne kadar kalitesiz, atıl bekleyen stok kömür madeni varsa, bu fabrikalarda tüketilecek ve “Gavur İzmirli” resmen oksijensiz bırakılıp "kanser edilecek" diye düşünüyorum.
İzmirli ve Egeli uyan! “Kendini ve aileni oksijensiz bırakacak bu santrallere karşı, insan zinciri dahil, her eyleme katıl ve sağlığını koru” diye çağrı yapıyorum (Kuzey rüzgarları ile bu santrallerin dumanları tüm İzmir'in hava sahasını kirletip nefes alamaz hale getirecektir. Ayrıca kış aylarında İzmir İli'nin nasıl hava kirliliği yaşadığını lütfen hatırlayınız)
Saygılarımla
28 Temmuz 2011 - ÜMİT BORA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder