Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

6 Ağu 2011

Foça Kent Konseyi Kuruldu

5 Ağustos 2011 Cuma günü saat 09.00'da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde toplanan Foça kent temsilcileri tarafından Foça Kent Konseyi kuruldu.
Foça Kent Konseyi Kuruldu

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde toplanan Foça kent temsilcileri tarafından Foça Kent Konseyi kuruldu.
Foça Kaymakamı Kamil Köten ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da bulunduğu toplantıya, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, resmi kurum daire amirleri ve Foça’da faaliyet göstere sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ kent konseyinin kuruluş amacı, gerekleri ve işlevi konusunda kısa bir bilgi verdi.
Foça Kaymakamı Kamil Köten’de yaptığı konuşmada demokrasilerde herkesin ve sivil toplum örgütlerinin yönetime daha fazla katılması gerektiğini söyledi. Köten “İlçeyle ilgili kararlar bütün halk kesimlerinin bilgisi dahilinde ve katılımıyla alınması gerekiyor. Alınan kararların uygulanmasının takibinde yine tüm kentin kontrolunun, denetiminin olması gerekiyor. Sadece belediye meclis üyeleri ve organlarının katılımıyla değil, idarenin müdürlerinin de katılımı, birçok örgütlerin katılımı ve bütün halkın katılımıyla oluşan bu konseyin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
120 temsilcinin yer aldığı oturumda divan kurulunun oluşturulmasını takiben yürütme kurulunun 8 asil ve 8 yedek üyesi için seçim yapıldı. Fuat Karakuyu, Ayfer Haydaroğlu, Ayla Aksoy, Işıl Dirim, Altan Öztürk, Mert Fırat, Mehmet İşler, Özgür Ulu, kent konseyinin ilk yürütme kurulu üyeleri oldular.
Daha sonra başkanlığa talip olan Yıldız Kesebir ve Orhan Gürel arasında oylama yapılarak Foça Kent Konseyi Başkanı belirlendi. Başkanlığa seçilen Orhan Gürel 30 yıldır Foça’da yaşıyor. Asıl mesleği olan pilotluğu geçirdiği kaza sonrası bırakarak bankacılık alanında çalıştı ve bu sektörden emekli oldu.
Kent için iyi şeyler dilediklerini belirten Orhan Gürel; “Öncelikle oy veren herkese teşekkür ediyorum. Biz yasanın gereğini yerine getirdik. Bundan sonra kurullarla bir araya gelerek kentimiz için neler yapabileceğimizi araştıracağız. Amacımız bu kasabada demokratik anlamda halkın yönetime katılması oranını yükseltmek. Arkadaşlarımızın, halkımızın projelerini, önerilerini belediye meclisine taşıyacağız. Belediye meclisinin de katkılarıyla iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Başkan seçiminin ardından katılımcıların talepleri doğrultusunda 19 ayrı çalışma grubu belirlendi. Kültür Sanat, Turizm, Sokak hayvanları, El Sanatları, Balıkçılık, Tarım ve Hayvancılık, Denizcilik Yatçılık ve Deniz turizmi, Sağlık, Ulaşım, Sürdürülebilir ve Yenilenebilir Enerji, Çevre ve Ses Kirliliği, Hemşehrilik Birliği, Markalaşma, Arkeoloji, Spor, Eğitim ve okuma, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Kadın ve Çocuk, Engelliler başlıklarıyla belirlenen çalışma gruplarında yer alacak üyeler daha sonraki toplantılarda belirlenecek.


Kaynak: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder