Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

26 Tem 2011

İZMİR KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ KARAR

Bornova'da toplanan İzmir Kent Konseyleri Birliği, kent içinde kalan kum ve taş ocağı işletmeleri ile çimento fabrikalarının kapatılarak yerleşim yerleri dışına taşınması için yerel yönetimlere tavsiye kararı aldı. İzmir'in en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan kent konseylerinin aldığı kararlar, yerel yönetimlerce öncelikli olarak ele alınarak değerlendiriliyor.
İzmir Kent Konseyleri Birliği”nin 10. toplantısı Bornova Evka4'deki Şahin Tepesi Restoran'da yapıldı. Aliağa, Bayraklı, Balçova, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar ve Urla Kent Konseyleri Başkanları ile Genel Sekreterlerinin katıldığı toplantının ev sahipliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaptı. İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri Deniz Tolga İnci'nin yönettiği toplantının ana gündem maddelerini taş ve kum ocağı işletmeleri ile çimento fabrikalarının kent dışına çıkarılması, Aliağa Termik Santrali ve EXPO 2020 adaylığı konuları oluşturdu.



İZMİR KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NDA ŞU KARARLAR ALINDI:
EXPO 2020'nin İzmir'e Kazandırılması için İzmir Kent Konseyleri Birliği üzerine düşenleri gençlik ve kadın meclisleri başta olmak üzere tüm dinamikleri ile yapmaya hazırdır. Öncelikle EXPO konusunda bilgilenme yapılacak ve EXPO 2020 Birliğin sürekli gündem maddesi olacaktır. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde birlikte hareket etmeli, organizasyon da çok başlı bir görüntü vermemelidir. İzmir'de özellikle Bornova'da yer alan ve günlük yaşamda kum ve taş ocakları olarak ifade edilen kırma eleme ve mıcır tesisleri ile Çimento fabrikaları halk ve çevre sağlığını olumsuz etkilemektedir. Halk sağlığı ve çevre sağlığını ciddi derecede tehdit eden, tarımsal üretimi olumsuz etkileyen ve yerleşim yerleri ile iç içe olan, bu tesisler bir an önce kapatılmalı, kapasite artırım talepleri reddedilmelidir. Yerleşim alanlarına dışına çıkartılacak bu tesislerin taşınacağı yerler su havzaları doğal ve kültürel sit ile tarım alanlarına etki etmeyecek yerler olmalı, en iyi teknolojiler kullanılarak işletmeye açılmalıdır. Ruhsatlandırmalarda İl Özel İdaresi İl Genel Meclisinin görüşünü alacak şekilde mevzuat değişikliği yapılmalıdır. Aliağa'da ENKA Holding tarafından kurulacak Termik Santrali ile ilgili süren davanın keşfinin yapılacağı 28 Temmuz Perşembe Günü Kent Konseyleri Pankartları ile keşif mahallinde izleme yapılacak.




Kaynak: http://www.haberx.com/izmir_izmir_kent_konseyleri_birliginden_onemli_karar(17,n,10736099,270).aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder