Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

28 Tem 2011

Termik santrale karşı



İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılması planlanan termik santral, çevrecilerin el ele tutuşarak oluşturduğu insan zinciriyle protesto edildi.

AA
 Temmuz. 2011 Perşembe
Çakmakçı köyünde kurulması planlanan 800 megavat gücündeki termik santral projesinin iptali için İzmir İdare Mahkemesinde açılan davada, olumlu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna yapılan itiraz nedeniyle bilirkişi heyeti, keşif ve inceleme yaptı.
Heyetin gelişinden önce ellerindeki döviz ve pankartlarla santral alanının çevresinde toplanan Ege Çevre Platformu üyeleri, el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.
Protesto eylemine CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven ile Mustafa Moroğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve davanın müdahilleri arasında bulunan eski CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ile CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da katıldı.
Çevreciler, bilirkişi heyetinin bölgedeki çalışması sırasında alkışlarla termik santral projesini protesto etti.
Kemal Anadol, bölgede 20 yıl önce yapılması planlanan bir başka termik santral projesinin, insan sağlığı ve bölgenin eko sisteminin zarar göreceği gerekçeleriyle iptal edildiğini belirterek, bilirkişi heyetine, bu yöndeki gerekçelerin günümüz koşullarında ne şekilde değişmiş olabileceği sorusunu yöneltti
Davacı avukatı Arif Ali Cangı da bilirkişi raporunda yanıtlanması talebiyle itirazlarının yer aldığı sorular yöneltti.
Bilirkişi incelemesi ve mahkemenin keşif çalışması sırasında jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı.
        
''BU YANLIŞTAN HEMEN DÖNÜLMELİ''        
Avukat Arif Ali Cangı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede ithal kömürle çalışacak termik santral yapılmak istendiğini, Aliağa'nın mevcut kirliliğinin santralin yapılmasıyla daha da artacağını ileri sürdü.
Bölgede yapılması planlanan başka bir termik santral için de yargı sürecinin devam ettiğini ifade eden Cangı, ''Rüzgar enerjisi başka olmak üzere temiz enerji üretim yolları ve olanakları önümüzdeyken, termik santralda ısrar etmek, kar hırsı uğruna insanları ve doğayı gözden çıkarmak demektir. Bu yanlıştan hemen dönülmelidir. Mücadelemiz her platformda sürdüreceğiz'' dedi.
Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/25236421/#storyContinued

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder