Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

22 Tem 2011

YENİFOÇA SAHİLİNDE ÇEVRE KATLİAMI.

Geçtiğimiz gün gece saatlerinde Nemrut Körfezi’nden ayrılan bir geminin bıraktığı sanılan sintine atıkları, kuzey rüzgarlarının da etkisiyle sabah saatlerinde Yeni Foça kıyılarını ulaşmaya başlaması üzerine, vatandaşlar yetkilere haber verdi.
Vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine gelen Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Foça Belediyesi yetkilileri durum değerlendirmesi yaptı.
Foça Belediyesi Fen İşleri ekipleri; bir yandan Balıkçı Barınağı’ndaki yakıt atıklarını vidanjörler ile  çekmeye, kumsaldaki yağları ise kepçe yardımı ile toplamaya çalıştı.
Olay yerine gelen Foça Kaymakamı Kamil Kökten ise bir müddet çalışmaları yerinde izleyerek sintine boşaltan geminin tespiti için gerekenin yapılması talimatını verdi.
NUMUNELER TAHLİLE GÖNDERİLDİ
Yetkililer, yaptıkları araştırmalarında; geçtiğimiz gün Nemrut Limanı’ndaki iskelelerde 12 geminin bulunduğunu, ancak gece limandan ayrılan gemilerinde olması nedeniyle çevre katili geminin bulunmasının zor olduğunu belirttiler.
Aliağa Kaymakamlığı’na da vekalet eden Foça Kaymakamı Kamil Kökten, gazetemize yaptığı açıklamada; kirliğini Yenifoça sahillerinde belirli bölgeleri etkilediğini ve yapılan çalışmalar ile vatandaşın zarar görmemesi için temizlendiğini belirterek “Kirliliğe sebep olan geminin bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığımız çok yönlü araştırmasını sürdürüyor. İl Çevre Müdürlüğü yetkililerimizde kirlilikten numuneler alarak tahlile götürdüler” diyerek, kuzey rüzgarlarının sert esmesi nedeniyle kirliliğin bazı denizcilik hizmeti veren römorkörler  yardımı ile geniş bir alana yayılmadan toplandığını sözlerine ekledi.
Yetkililer, Limanda bağlı gemilerin sintine boşaltılmasının zor olduğu, büyük bir olasılıkla limandan ayrılan bir gemiden sintine boşaltılmış olabileceği olasılığı üzerinde durulmakta.




14 Tem 2011
Kaynak: http://www.aliagaekspres.com.tr/?p=7784

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder