Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

22 Tem 2011

YÜZLERCE HURDA ARAÇ YANDI

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, Yeni Foça kara yolu üzerinde bulunan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü sahasındaki hurda depolarında dün gece yangın çıktı. Binlerce ton hurda aracın alev aldığı, patlamaların da yaşandığı alandaki yangın yaklaşık 4,5 saatte kontrol altına alındı.
Çakmaklı Köyü’ndeki Makina Kimya Endüstrisi (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü’nün hurda araç depolama alanında, saat 21.00 sıralarında, ilk belirlemelere hurda sahasındaki sıkıştırılmış araçların akülerinde yada araçların depolarında kalan akaryakıt kalıntıların güneşten kızışması sonucu yangın çıktı. Yangın diğer hurda otomobillere sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı.
Hurda araçların depolarında atık olarak kalan akaryakıt, LPG ve atık yağların da tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen alevlere İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, çevre ilçe ve beldelerin İtfaiye ekipleri ile MKE’ye ait iş makineleri müdahale etti. Tesis yetkilileri, yangın bölgesinin etrafındaki hurda araçları boşaltarak yangının büyümesini engellerken, hurdaya ayrılan LPG’li araçların depolarında kalan yakıtın ve lastiklerinin sık sık büyük bir gürültüyle patlaması çevrede korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Yangından dolayı oluşan duman rüzgarın etkisiyle çevreye yayıldı. Çevre köylerde dumandan etkilendi. Yangın yaklaşık 4,5 saatte kontrol altına alındı Daha sonra sahaba kadar soğutma çalışmaları sürdü. İtfaiye ve güvenlik güçleri yangınla ilgili zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.





16.07.2011
Kaynak: http://www.aliagaekspres.com.tr/?p=7800

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder