Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

23 Haz 2010

12 Haziran Cumartesi akşamı Foça Demokrasi Meydanı’nda Belediyemizin ve Foça Emek Platformu’nun katkılarıyla organize edilen Yaz Konseri’ne ilgi büyüktü.

Yaz Konseri’nde sunum Nebahat Bilgen EDREMİTLİOĞLU tarafından gerçekleştirilirken, Grup YELDEĞİRMENİ ve Halk Müziği Sanatçısı Nihat ARSLAN sahne aldı.

BES-EĞİTİM SEN-TÜM BELSEN.-GENEL İŞ-FOÇEP’in oluşturduğu Foça Emek Platformu’nun Yaz Konseri’nde sık sık Nazım Hikmet RAN’dan şiirler okundu.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu KESK Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Ramiz SAĞLAM; ‘‘ Bir kenti düşünün, kentin bileşenlerini düşünün, balıkçılarını düşünün, orda hizmet üreten işçileri düşünün, emeklileri düşünün… Yani bir kenti kent yapan herkesi bir arada düşünün… Kente park yapmak kolaydır. Bir kente yollar yapmak kolaydır. Bir kente ev yapmak kolaydır. Ama o kentte yaşayanları bir araya getirmek zordur. İşte görüşü ne olursa olsun tek derdi alın teri, emeği ile yaşayanları bir araya getirmek olan Emek Platformu bu kentteki Foça’nın Antik Yunan çağlarından bu yana gelen bütün değerleri ile bir araya gelmiştir. ’’ dedi.

Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ’a Yaz Konseri’nin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Foça Büro Emekçileri Temsilcisi Levent MISIR tarafından teşekkür plaketi verildi.

Başkan DEMİRAĞ; ‘‘ Yaz Konseri’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve Foça Emek Platformu’na çok teşekkür ediyorum. Foça’nı gündeminde iki önemli konu var. Bunları sizlerle paylaşarak sizlerden destek istiyoruz. Doğası ve çevresi çok güzel olan Foçamıza termik santral yapılmak isteniyor. Buna hep birlikte karşıyız değil mi ?... Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. Sivil Toplum Örgütleri üzerlerine düşen görevleri zaten yapıyorlar.

İkincisi de CLUB MED sorunu Başkanlığımızca tüm siyasi partilerin ilçe Başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdik. İmza kampanyası tertipledik. Sizlerden Club Med imza kampanyamıza sahip çıkmanızı rica ediyoruz. İnşallah CLUB MED Foça’ya en kısa zamanda geri döner.’’ dedi.

Plaket töreninde KESK Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Ramiz SAĞLAM’a, Foça Belediye Genel İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Emin AYVAZ tarafından katkılarından dolayı plaket verildi.

EĞİTİM SEN. 2 No’lu İzmir Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali TUNÇ’a, Büro Emekçileri Sendikası Temsilcisi Levent MISIR tarafından katkılarından dolayı plaket verildi.

DİSK Genel İş 4No’lu Şube Başkanı Erkan KARACA’ya, EĞİTİM SEN Foça Baş Temsilcisi Mehmet AKYÜREK tarafından katkılarından dolayı plaket verildi.

Yaz Konseri’nde Grup YELDEĞİRMENİ ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihat ARSLAN’a geceye katkılarından dolayı plaket verilirken; Grup YELDEĞİRMENİ adına konuşan Cemil DEMİRHAN; ‘‘ Bu gecenin organizasyonunda emeği geçen tüm sendikalara, çevre kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri Foça. Foça bilinen, adı geçen bir yer. Karadeniz’de, Rize’de, Batman’da Kaz Dağları’nda Balıkesir’de… olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında çevre katliamı var. Türkiye’nin çeşitli yerlerine gidiyoruz. Gittiğimiz her üç şehirden birinde çevre katliamından söz etmek zorunda kalıyoruz. Adı doğa güzellikleri ile bilinen Foça’da, bu katliamlara dâhil edilmek isteniyor. Doğal güzellikleri ile bilinen Foça’ya termik santral kurulmak istenmesini, çok manidar buluyoruz. Ve bu girişimi halka, bizlere yapılan bir zulüm olarak görüyoruz.’’ dedi.

14.06.2010 Foça Belediyesi Basın Bürosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder