Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

1 Haz 2010

Aliağa'da denize girilmez!

ALİAĞA ÖN PLAJLARDAN 3 TON ÇÖP ÇIKTI..!
ALİAĞA DA DENİZE GİRİLMEZ..!
DENİZDEN BİR BABAMIZ ÇIKMADI..


İzmir"in Aliağa İlçesi"nde TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi ve TURMEPA Deniz Temiz Derneği tarafından gerçekleştirilen kıyı temizliğinde yaklaşık 3 ton çöp toplandı. İzmir Deniz Polisine ait dalgıçlar, Aliağa da bulunan 5 okulun çevre kulüplerine üye 120 öğrenci ile Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka"nın da katıldığı deniz ve sahil temizliği Aliağa Ön Plajlar Mevkiinde Tabakçı Restauranttan başlayarak, Bakırçay Restaurant, Ön Plaj Tesisleri ile Polis Kampı arasında gerçekleştirildi. Noylon poşetler, demir parçaları, cam parçaları, şişeler, lastikler, tenekeler ve kâğıtların ağırlıklı olduğu çöpler TÜPRAŞ tarafından özel olarak hazırlanan çöp konteynırlarına konuldu. Aliağa da yaz aylarında denize en sık girilen bölgede çıkarılan çöpler şaşkınlık yarattı. Özellikle İzmir"den gelen Deniz Polisi Dalgıçlarının denizin içerisinde kıyıya yakın yerlerde yaptıkları temizlik, denize atılan malzemelerin sonucunda ortaya çıkan tehlikeleri de göz önüne serdi. Cam şişeler, demir parçaları, metal içecek kutuları, teneke parçaları görenleri hayrete düşürdü. Sahilde kumlar arasından ve çevreden toplanan çöplerde yüzeyde yaşanan kirliliği ve tehlikeyi açığa çıkardı. Öğrenciler gördükleri tablo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.


TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi ile TURMEPA (Deniz Temiz Derneği) tarafından gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğinde Aliağa Ön Plajlar Mevkiinden yaklaşık 3 ton çöp çıkarıldı. İzmir Deniz Polisi Dalgıçlarının da katıldığı temizlikte denizden ve kıyıdan çıkarılan çöpleri görenler denizden bir babamız çıkmadı dedirtti.
 
İzmir Deniz Polisine ait dalgıçlar, Aliağa da bulunan 5 okulun çevre kulüplerine üye 120 öğrenci ile Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka"nın da katıldığı deniz ve sahil temizliği Aliağa Ön Plajlar Mevkiinde Tabakçı Restauranttan başlayarak, Bakırçay Restaurant, Ön Plaj Tesisleri ile Polis Kampı arasında gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder