Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

29 Haz 2010

Foça'da termik santrale imzalı tepki

Foça Çevre Platformu üyeleri, Aliağa'da kurulmak istenilen termik santral için imza topladı.

Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyeleri, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde ENKA'nın kurmak istediği termik santrale karşı Bakırçay Bölgesinden topladıkları 4000 imzayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) gönderdi.

Aliağa PTT'si önünde toplanan FOÇEP üyeleri adına basın açıklaması yapan Dönem Sözcüsü Bahadır Doğutürk, santral için olumlu ÇED raporu verildiğini söyledi.

Doğutürk, Aliağa ile Yeni Foça arasındaki bölgenin sanayi kuruluşları nedeniyle kirlendiğini savunarak şunları kaydetti:

''Bölge bu kadar kirlenmişken ithal kömürle çalışacak bir termik santral sadece bu bölgeyi değil İzmir Körfezi'nin güney kıyılarını ve İzmir'in kuzey kıyı bölgesini de çok olumsuz etkileyecektir. Burada termik santral kurmak bir akıl tutulmasıdır. Elektrik üretimi ya da sanayide üretim, doğayı, çevreyi yok ederek, tarımsal alanları ve ürünleri yararlanamaz hale getirerek, insan sağlığını hiçe sayarak yapılamaz. Bu, insanın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına müdahaledir. Bu bölgede termik santrale izin vermek İzmir'e ihanettir.''

Açıklamanın ardından grup topladıkları imzaları EPDK'ya gönderdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder