Yaşama Saygıya EVET! Termik Santrallere HAYIR!!

1 Haz 2010

Foça'da Memur ve İşçiler Grevde

26 Mayıs 2010

        1 günlük iş bırakma eyleminde Foça'da mesai saatinin başlaması ile birlikte çalışmama haklarını kullanan işçi ve memurlar saat 11.00 sıralarında Foça Demokrasi meydanında bir araya geldi. DİSK- KESK ve Tüm Bel Sen'e bağlı sendikalı işçi ve memurlar hükümetin ,4-C / 4-B gibi yasa uygulamalarına , Aliağa ile Foça arasındaki bölgede kurulması planlanan termik santrale, yasak balık avcılığına, hayır demek ve parasız sağlık, eğitim haklarından yararlanmak için genel greve katıldılar.
         Ak Parti Hükümetine tepki gösteren işçi ve memurların eylemine
CHP'li Foça Belediye Eski Başkanı Nihat Dirim, CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol, CHP'li Foça Belediye Meclis Üyeleri Recep Aydın, Ayla Aksoy ve S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Tekel İşçisi Ruşen Turan, Genel İş 4 No.'lu Şube Başkanı Erkan Karaca ile ve vatandaşlar greve destek verenler arasındaydı. Zonguldak'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 30 maden işçisi için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde; “Hükümet 4 C'yi Al Başına Çal” , “İş Ekmek Yoksa Barışta Yok” , “Taşeron Sistemi Kaldırılsın” , “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” şeklinde sloganlar atıldı. Foça Emek Platformu'nun basın açıklamasını BES Foça Temsilcisi Levent Mısır okudu. Mısır'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, daha dün Zonguldak'ta toprağın altında kalan maden işçileri için; iş, ekmek, özgürlük, güvenceli çalışma koşulları eşliğinde insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Bugün ülkemizde emekçilerin yarısı kayıt dışında, kuralsız, güvencesiz çalışıyor. Esnek çalışma biçimleri kural haline geliyor, 4-C, 4-B, 50-D uygulamalarına, kölelik düzenine mahkum ediliyor. Sendikasızlaştırma yaygınlaşıyor, sendikal örgütlenmenin önüne engel üzerine engel çıkarılıyor. Örgütlenen emekçiler işten atılıyor. Başta madenler ve tersaneler olmak üzere, iş kazası adı verilen cinayetler önlenmiyor, önlenemiyor.”
           Basın açıklamasının sonunda, Gencelli'de yapılacak olan insan sağlığına ve yaşamına zararlı termik santralin yapımından vazgeçilmesini istiyoruz diyen Mısır; “Foça Emek Platformu olarak alın teriyle ekmek parası kazanmaya çalışan balıkçılarımızın ekmeğine göz koyan kaçak balık avcılığına engel olunmasını istiyoruz” dedi.
            Tekel işçilerinin 163. gündür mücadele içinde olduklarını ve bu çabayı sürdürmeye devam edeceklerini kaydeden Tekel İşçisi Ruşen Turan; “22 Şubat'ta 4 Konfederasyon bir araya gelip bir karar aldılar. 26 Mayıs 2010 tarihinde, yani bugün biz Tekel işçilerinin durumunda bir iyileşme olmazsa, bütün işçi ve memur sendikalarımız birleşip Türkiye tarihinde bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük emek eylemini yapacak, Türkiye genel greve çıkacaktı. Ancak konfederasyonların en büyüğü olan ve bizimde bağlı olduğumuz Türk-İş son zamanlarda alevera dalavera tutumu içersine girdi” dedi.
          Genel İş 4 Nolu Şube Başkanı Erkan Karaca Genel İş'in basın açıklamasını okumasından sonra işçi ve memurlar ile vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde halay çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder